• 2009
 • 2008
 • 2007

 • Site Meter

  Parken putsad

  Så var parken färdig för att ta emot konferensgäster och mina arbetskamrater igen. Senaste veckan har jag gjort slutjobben för att parken ska se snygg ut. Jag har slagit med grästrimmer en hel dag och nu är även gångarna kantskurna och krattade. Mina sommarblomsplanteringar vid entré ´´gravarna´´ blommar väldigt fint nu och trots att hararna äter på dem så är de vackra.

  Efter den sol och värme som var efter midsommar så har det regnat mycket över parken och i den stora perennslänten så har en hel del växter tagit skada av hårt regn. Men i det stora hela så ser det bra ut.

   

  Blev lite orolig när jag lyssnade på radio igår. De berättade att harpest har börjat spridas och att den kan föras vidare till människan med t.ex. fästingar. Lyssnade naturen på mig när jag vill ha harpest för att reducera antalet harar i parken? Pesten har i alla fall inte kommit till parken.....det hoppar fram harar överallt var man går.

   

  Det stora biggaråträdet är så fyllt av bär att grenarna tyngs ner ordentligt. Plockade in så mycket jag hann innan helgen.

   

  Det ska bli skönt att se folk i parken nästa vecka. Nu är semestern slut för personalen och höstsäsongen inleds. Om en vecka ska trädgårdsmästaren få vila i två veckor.

  Nästa vecka ska jag berätta mer om hur de olika växterna mår.

   

  Dagens låt: Nalaethe Bhi med Clannad


  Hårt regn

  Det är inte roligt att komma till sina växter och se de ligga pressade mot jorden och hårt sargade av det våldsamma regn som föll under natten och morgonen. Igår blommade det så otroligt vackert i planteringarna och blommorna sträckte sig mot solen och visade all sin skönhet. Idag var det som att komma till ett slagfält.....
  Fick man önska så skulle det regna stilla under natten och att solen värmde under dagen. Men skyfallet var så klart bättre än torka i parken och om någon dag så är nog det mesta återställt.

  Den nyanlagda gräsmattan har redan börjat grott och lyser svagt grönt.
  Denna regniga dag började jag att kantskära gångarna runt slottet...ett typiskt regnvädersjobb i trädgårdar.

  Inspekterade fruktträden och kunde se att det blir bra med äpplen men sämre med plommon i år.
  Bigaråerna börjar mogna och jag tänkte skörda dem på fredag.

  Hararna har......nej jag orkar inte berätta om de hoppande monstren mer.......

  Dagens låt: Orginal of the species med U2

  Blombilder


  Grav


  Stora perennplanteringen - Nävorna ´Brookeside´och Spansknävan ´Rose Clair´ i förgunden Astilbe.

  Harpest

  ,,,,,,nej jag vill nog ändå inte att vi ska drabbas av harpest...så här stod det på en internetsida...´´

  Harpest

   
   

  En av de mer allvarliga sjukdomarna hos vilt, harpest, är på spridning söderut i Sverige. Harpest är en sjukdom som inte bara orsakar hög dödlighet hos harar. Det är också en mycket allvarlig sjukdom för oss människor. Nu bör även harjägare i södra Sverige akta sig för sjukdomen!

   

  Det blir nog till att bara acceptera att våra harar äter upp det jag planterar. Kanske överdriver jag lite...det blommar väldigt vackert i parken ändå. Ska ta några foton som jag lägger ut ikväll.

   

  I morse när jag kom och hade trängt mig förbi alla harar så mötte mig en sådan där magisk morgon här ute igen. Alldeles stilla. bara fåglarna hördes och det enda som bröt den spegelblanka ytan på sjön var ett svanpar som sakta gled efter stranden. Idag hade jag planerat att ägna mig åt att köra grästrimmer och slå en del marker som gränsar mot trädgården. Men aldrig att jag kan bryta tystnaden den här stilla morgonen. Fortsatte att rensa den största planteringen i stället och där jag även klipper av blomställningar från utblommade perenner. Planteringen mäter ungefär 35 gånger 5 meter. Ännu en gång måste jag säga att växtkraften på perennerna är fantastisk i år.  Ok....då fortsätter jag.......


  Nu blommar...

  Perennerna: Stjärnflockan ´Ruby Cloud´, Mjölkklocka, Flerårig pipört, Fingerborgsblomma, Nävorna - Patricia, Brookside, Spansknävan Klaas och Rose Clair, Mongolisk näva, Ängsnäva, Stäppsalvia, Daglilja, Alunrot, Rosenmalva, Lavendel, Fackelblomster, Daggfunkia, Blomsterfunkia, Nepeta, Jättedaggkåpa, Liten såpnejlika, Gråtimjan, Citrontimjan. Stormhatt. Astilbe, Kransveronika. Kranssalvia. Stockrosor, Rosenvial.

   

  Sommarblommorna: Blomstertobak, Rosenskära, Sommarrudbeckia, Lejongap, Daggsalvia, Pysslingkrage, Pelargoner, Snokört, Ringblommor, Heliotrop.

   

  Rosorna: Bonica, Dornröschen, Flammentanz, Ingrid Bergman, Lykkefund, Louise Bugnet, Sovinir de la Malmison, Stanwell Perpetual, Summerwind, Zepherine Drohuin, Grand Hotel, Europeana, Per Gynt, Queen Elisabeth, Jacques Cartier


  Måndagsstress

  Regnet föll stilla över parken när jag anlände. Det hade dock inte kommit så mycket regn i helgen här som jag hoppats på. Som vanligt på måndagar så blir jag oerhört stressad av allt som jag vill göra på en gång...tycker att parken svämmar över av arbete just nu. Samtidigt vet jag att redan i morgon så har jag en bra veckoplan och har läget under kontroll.

   

  Har satt in plan B i lejongapsplanteringarna på borggården som i år inte vill växa till sig. Nu planterar jag storvuxna pelargoner som breder ut sig som hängpelargoner. Det blir bra.

   

  Vattnar sommarblomsplanteringarna och alla urnor. Det är lätt att lura sig av att det regnat men det är tvunget att känna ner i jorden med fingarna i stället för att tro att det är ok om bara jordytan är blöt. Som jag nämnde förra veckan så var jag tveksam till de stora rävsvansplantorna i gravarna. Idag tog jag bort dem och det var befriande att slippa se dem....aldrig mer rävsvans....de blir för stora och har inte något vackert bladverk vilket jag tycker är nästan lika viktigt som att blommorna är vackra. Flyttar dit vita tobaksplantor i stället. Haren fortsätter att äta av de vita lejongapen.

   

  Nu börjar trädgårdsmästaren se fram mot att se folk i parken igen....både arbetskamrater och gäster. Det är tre veckor kvar till några veckors vila men det ligger fortfarande så långt borta att jag

  inte tänker så mycket på det.

   

  Dagens låt: Electron Blue med REM


  Honungsrosen

  15392-822

  Varför blogga?

  Varför bloggar man? Har ingen aning!

   

  Nu är snart parken fin för helgen och trädgårdsmästaren åker hem till huvudstaden för att vila från trädgårdar några dagar. För att hungrig återvända på måndag morgon igen.

   

  Vidjehortensian håller på att gå i blom nu och det är en mycket användbar och bra buske. Den blommar väldigt länge men är som vackrast i början av blomningen då inte blommorna är så groteskt stora som de senare blir. För att de inte ska brytas av vid regn så är det viktigt med uppbindning.

   

  En igelkott vandrade i allén i morse....inte över vägen utan mitt i vägen.

   

  Glöm inte att vila i trädgårdarna och har ni privat trädgård så låt den vara lite vild och vacker.

  Sitt på trappan och drick kaffe i stället för att putsa för mycket. Trevlig helg.

   

  Nu väntar vi in regnet och det enda högtryck som finns kvar är det som låter ur högtalarna i bilen.

   

  Men dagens låt blir absolut Mannen i den vita hatten med Kent


  Er favoritväxt?

  Ni som hittat till min anspråkslösa lilla blogg...kan inte ni berätta vilken er favoritväxt är? Kommentera gärna här.

  Vita växter trädgården

  Hade svårt att somna igår så jag tog en promenad i parken när mörkret fallit. Nu blir det ju inte så väldigt mörkt men man kunde ändå se effekten av att ha vita växter i sin trädgård. På dagarna märker man kanske inte de vita växterna på samma sätt. I natt framträdde de med sitt ljus i mörkret och lyser verkligen upp. Skulle nog kunna tänka mig en hel trädgård med bara vita växter....

  Nu väntar jag på de vita lejongapen och den vita tobaken som ska lysa upp augustikvällarna.

   

  Våra lejongap vid borggården har jag stora problem med då de inte vill växa något alls nästan. Det är tradition att ha lejongap i alla färger i två ganska stora planteringar där. Den här tiden brukar de blomma ordentligt. Ska ge dem en gödselgiva med fullgödselmedel nu innan det utlovade regnet så får vi se vad som händer. Annars växer allt mycket bra nu och rosorna trivs i värmen.

   

  När jag kom ut från mitt rum så skingrades ett stim med harar som verkar trivas här och i natt såg jag flera rådjur. Undrar vad som ska hända framöver när de inte har någon mer naturlig fiende än en allt mer uppretad trädgårdsmästare. Jag vill ha tillbaka vargen.

  Måste ta reda på hur man framställer harpest eller nåt. Eller .....nej...det blir så märkligt att man blir hatisk mot skogens fantastiska djur....måste lära mig att acceptera dem och göra vad jag kan för att skydda de mest värdefulla växterna. Nu väntar gott kaffe innan dagens arbete börjar.


  Klättra med ormar

  Vi har både vanligt vildvin och det mer känsliga rådhusvinet på några väggar av slottet. Några gånger om året klipper jag den på ca. sju meters höjd för att de inte ska täcka in hela slottet och skymma fönstren. Idag var det dags för den första klippningen och jag klättrade upp och ner på en stege hela förmiddagen. För några år sedan när jag skulle göra det här jobbet lite tidigare än vanligt så mötte jag en orm högst uppe i rådhusvinet. Jag hann se att det var en snok men trots det så stod jag på marken en tiondel av en sekund efter mötet. Den hade klättrat upp för att plundra fågelbon och vid den här tiden så fanns det några arter som lade andra kullen. Tänkte länge på den där snoken….hur tog han sitt beslut att klättra högt upp på en vägg? Låg han i gräset på marken och kikade upp på fåglarna som flög fram och tillbaka?

   

  Nu har jag lärt mig att vänta till mitten av juli ungefär då fåglarna häckat färdigt…inte på grund av ormar utan för att fåglarna i lugn och ro ska få klart sina ungar.

   

  Den utlovade rapporten från trädgårdslandet…….kommer här…..allt växer mycket bra! Speciellt salladen. Så!

  Det som finns i landet i år är:

  • Sallad Frisé ´Wallone´
  • Sallad Plock ´Red Salad Bowl´
  • Sallad Plock ´Amerikanischer´
  • Sallad ´Lollo Rossa´
  • Sallad Romersk ´Lobjoits Green´
  • Salladsamarant ´Baby Leaf´
  • Vaxbönor
  • Brytbönor
  • Ruccolasallad
  • Mangold Gul
  • Mangold Röd
  • Spenat
  • Squash Gul
  • Squash Grön
  • Persilja
  • Dill
  • Prydnandspumpor
   
   

  Det blev en lång dag i parken. Rensade klart trädgårdslandet och efter det så klippte jag gräs till klockan sju. Trädgårdsmästaren övernattar på slottet i natt.

   

  Dagens låt…eller morgonens låt i bilen: Den stora ensamheten utanför allt….med Ulf Lundell

   

  Haren i graven

  Som jag tidigare sagt så kallar jag de sommarblomsplanteringar framme vid slottet för gravar på grund av deras utseende när de inte är fyllda med blommor. Blommorna har nu blivit riktigt fina och det blommar ganska bra. Nästa vecka ska jag fotografera, då har fler blommor slagit ut.

  Mitt på dagen idag satt det en liten hare i den ena planteringen och åt lejongap. Aldrig har lejongap lockat till sig det vilda.....skulle inte förvåna mig om det är den harpalt som vi räddade på försommaren.

  Hettan verkar vara över för den här gången och i morgon utlovas lite svalare väder.
  Om det nu är någon trädgårdsintresserad som råkar läsa denna blogg och som är intresserad av köksträdgårdsodling....så ska jag i morgon skriva lite om allt vi sått i trädgårdslandet och berätta hur det ser ut. Trädgårdslandet är inhägnat med högt staket så där inne har jag bara problem med sork.

  Förra året flyttade sorken alla tulpanlökar och grävde ner dem i deras förråd i en odlingslåda. Trädgårdsmästaren undrade varför det inte kom några tulpaner på den vanliga platsen. Senare visade det sig att de ljupt nergrävda lökarna tittade försikigt upp ur jorden. Där låg alltså alla lökarna i sorkens skafferi.

  Nu fattas bara att vi får in vildsvinen som inte befinner sig så långt från slottet. Älgar har vi haft som ätit från äppelträden på hösten. Hela vår svenska fauna har alltså vår park som matplats. Men jag fortsätter det försiktiga kriget mot inkräktarna.

  Dagens sommarprogram med Jonas Karlsson var mycket bra.

  Dagens låt: Baby om morgonen med Uffe


  Kranssalvia och mjölkklockor

  Perenner som blommar länge eller blommar om tycker jag mycket om. Vanligt är att perenner blommar i 3-4 veckor för att sedan bara visa sina blad resten av säsongen. Tidigare har jag nog berättat om kantnepeta och jättedaggkåpa...tror jag. Det finns några flera som blommar om efter beskärning. Kranssalvian blommar från början av juli till sena hösten med sina lila blommor. Det enda man behöver göra är att klippa av de vissna blommorna så kommer den nya hela tiden. Tycker att den är vacker mot t.ex. rosa rosor.

  Mjölkklockan är en annan favorit...som kanske blir lite väl hög. Men den är oerhört vacker med sina ljusblå blommor. Den finns en sort som heter ´Loddon Anne´som är rosa. Den blommar som bäst nu men även här har trädgårdsmästaren varit framme och klippt för att den ska blomma senare.

   

  Måste snart fortsätta med rensningen av planteringarna.....

   

  Hela förmiddagen har jag kört jord till syrenhäcken och nu så är gräsmattan anlagd där...sådd och vattnad. Mördade några honor som bet mig i ryggen.

  Kändes som om man var berusad i hettan och ett dopp gjorde att jag kunde börja tänka igen....på lunchen t.ex. Nu ska jag äta lunch. Efter det ska jag göra som bromshannarna....beöka blommorna.


  Hon skär genom offrets hud

  Ännu en gång har jag åtagit mig att utföra ett jobb som man inte bör göra i trettiograders värme. Jag kör ut jord till den plats som blev bar efter beskärningen av syrenhäcken. Eftersom den sträckte sig fem meter ut från basen så blev det en yta utan växtlighet där och jag kör nu på massor av jord för att sedan så gräs. Koltrasten var där även idag och var överlycklig över den våta jorden med maskar i som jag körde ut. Han kom fram till mig med en mask i näbben och var bara en meter från mig för att titta upp mot mig......kändes som om han tackade för maten.

  Nu har bromsarna upptäckt att jag är igång med det arbetet och attackerar mig vilt. Som störtbombare och stora som gråsparvar landar de på min rygg där jag inte ser dem.....men väl känner dem då det är för sent.

   

  Slog upp i De Bästas Naturlexikon...... där står......och lyssna nu......´´Det är bara honorna som suger blod, hannarna besöker blommor´´  Varför kan inte honorna också besöka blommorna? Hos myggorna är det samma sak......alltid kvinnorna.

  Hannarna besöker blommorna!

   

  Vidare står det i Naturlexikonet ´´ Hästbromshonan lever på blod från främst hästar och kor. Hon skär genom offrets hud med saxlika käkar och för sedan ner sugröret i såret. Hannen lever på blomnektar.......en gång till.....hannen lever på blomnektar!!!!!!

  Ja ja...jag vet....detta var ingen vetenskaplig analys av bromsarnas liv. Bara en fundering över naturens förunderligheter....jag vet att honorna behöver blodet till fortplantningen.

  Dagens låt :  Cry med James Blunt


  +30

  En trollsk morgondimma låg lågt över fälten runt slottet då jag anlände klockan sex i morse. Vattnet låg helt stilla och hettan var på väg. Vattnade tomatplantorna som dricker som Stockholmspojkar i Visby under juli månad.

  Perennerna fortsätter att trivas och njuter av sol och värme och det blir perfekt med bevattning på natten. Honungsrosen vid parkeringen är helt ljuvlig där den kastar sig upp över den höga torra stubben av en Ask som stormfälldes innan jag kom hit för åtta år sedan.

   

  Sommarblommorna i gravarna växer frodigt och nu börjar lejongapen blomma. Den mörkt mörkt röda sorten ´Black Queen´är häftig. Dockkragen blommar och snart slår Daggsalvians fräscha blommor ut. Gullskäran blommar sedan länge. Blir lite fundersam om Rävsvansen som sitter i bortre delen av planteringarna.....skulle nog inte varit där egentligen......vi får se om jag klarar av att se den där i fortsättningen eller hittar någon annan lösning.

   

  Lunch vid bryggan med bad efteråt....på order av den bästa av chefer som nu semestrar i sitt sommarhus.

   

  Klipper bort vissna blomställningar av Pioner och Trädgårdsiris.

   

  Hade ett samtal med en Koltrast när jag grävde i jorden och han plockade de maskar som då kom fram.


  Högtryck

  Den här värmen har vi längtat på länge och när den väl kommer så orkar vi inte njuta av den. Den gör att vår arbetskapacitet sjunker kraftigt och vi blir trötta bara av att vistas ute. Men jag vägrar att klaga trots att jag nästan svimmade när jag arbetade i trädgårdslandet idag och solen gassade....30 grader kom vi upp i idag....och jag tappade orken fullständigt. Nu har jag det så bra att jag kan gå ner till sjön och ta ett dopp för att kvickna till igen. Måste nog skaffa en hatt....en vit!

  Idag går J på semester så att nu blir jag helt ensam i tre veckor.

  Honungsrosen har slagit ut idag och den Mongoliska nävan. Annars så blommar mycket över nu i hettan. Gräset börjar gulna på sina håll och alla urnor och amplar kräver massor av vatten.
  Gjorde ordning två amplar med hängverbena igår.
  Vår stora rododendronhäck som ligger så till att eftermiddagssolen lyser på den..är fullständigt full av vita flygare. Håller som vanligt på min teori att om vi planterar växter i samma miljö som de växer normalt i det fria vilda så slipper vi de kraftiga angreppen av ohyra och svampar.. Rododendron ska inte växa i starkt solljus. Självklart så får vi stå ut med angrepp får insekter mm, de tillhör ju naturen och i normala fall så klarar de flesta växter angreppen.
  Tycker att trädgårdslitteraturen borde informera bättre om vilka miljöer växterna ska växa i och inte bara visa de fantastiska bilder som får folk att vallfärda till Plantagen och Zetas för att försöka efterlikna bilderna i Elle Trädgård eller Allt om Trädgård. Sedan planteras det hej vilt i alla möjliga och omöjliga lägen. Efter en tid så dör mycket av det vackra bort på grund av saknad kunskap om växtmiljöer. Men det finns väl stora pengar att tjäna på det stora trädgårdsintresse som finns i Sverige nu. Trädgårdsmässan i Älvsjö i våras hade heller inte så mycket av den informationen utan inriktade sig som vanligt på att blanda konst med trädgård......något som jag inte ställer upp på. Ta bort alla blå kulor som ligger i trädgårdarna.....placera den på torget i stan i stället. Låt trädgården bli mer naturlig.....låt den gränsa till det vilda....mjuka upp alla raka linjer och låt prästkragar och akleja få växa fritt i planteringarna.
  På mässan såldes också massor av perenner i lådor!!! Knölväxer från Holland i alla färger som ingen har en aning om var de trivs.
  Så...nu har jag gnällt färdigt för idag. Nu ska jag inte tänka på trädgård denna helg för att åter längta till parken på måndag morgon.

  Uffes premiär igår bjöd inte på några direkta överraskningar och t.om. E var inte helt nöjd.....det säger en del! Ska i alla fall se honom på Skansen om några veckor och lämnar en recension här då.

  Torgny på Gardenportalen.....kul att du följer mitt trädgårdsår i parken!

  15392-818
  Pioner och liten flocknäva

  Uffepremiär i Linköping

  Ikväll är det alltså dags för Lundell att åter frälsa svenska folket. Jag vet en som kommer att vara där långt innan konserten börjar........kör försiktigt E.

   

  Nu ska jag gå ut och göra det som man gör i en trädgård under växtsäsong....rensa planteringar och vårt trädgårdsland. Kommer nog inte att orda så mycket om trädgårdslandet här....tycker att det är två olika yrken att vara köksträdgårdsodlare eller prydnadsträdgårdsodlare. Tillhör den senare kategorin. Trots att jag inte öser kärlek över vårt köksland så växer det så att man nästan ser det. Konstbevattningen gör även här att plantorna får en jämn bevattning och mår bra av det.

  Ska även ta mig an att klippa Rådhusvinet och Vildvinet på slottsväggarna......kanske tar det i morgon i stället.


  Beskärningen av syrenhäcken

  Innan beskärning av syrenhäcken:  Utsikt

  Frukost och lunch vid berget med utsikt över fjärden. Känner mig lyckligt lottat att jag får ha en sådan här arbetsplats. En svalkande bris sveper in över parken och gör sommarvädret perfekt.

  Är lite orolig för lejongap-planteringarna på borggården. Plantorna ser svaga ut trots perfekta förhållanden sedan de kom på plats. Däremot så har de en tuff period från frö till utplantering. Tyvärr så har vi inte de bästa förhållanden för uppdrivning av sommarblommor men det brukar alltid bli bra till slut. Vi får se vad som händer med de stackars lejongapen. Pioner och aklejor blommar ut nu. Nävorna blommar otroligt vackert. Konstbevattningen gör att de får jämn bevattning (på natten) och det blir så bra för just nävorna som i år är bättre än någonsin.
  På hemvägen handlar jag krukor, uppbindningstråd och några hängverbenor.

  Väl hemma fortsätter trädgårdsarbetet på gården....häckklippning mm.
  Alldeles för trött för den planerade ölen vid strandcaféet vid Norr Mälarstrand.

  Den vackraste...

  Den vackraste morgonen i år. 16 grader varmt klockan halv sex och vattnet ligger spegelblankt. Allt är stilla och det finns inte en människa på flera kilometers avstånd. Har just druckit mitt kaffe och ska bryta tystnaden nu med gräsklippartraktorn....den blå!

  Ser massor av harar i parken som mumsar i sig av mina blommor.....och jag som räddade två ungar från att bli överkörda i våras.......markerade dem för att inte klippa gräset där tills de lämnat vaggan. Ja ja.....det är oerhört vackert i planteringarna......de tycker tydligen inte om alla sorters blommor......det gäller att lära sig vilka man kan använda. Det är nu 35 år sedan jag började arbeta med trädgård så att jag borde kanske veta vilka växter som jag ska använda men det är faktiskt så att djuren ändrar beteende. Vissa år lämnar de en viss växt i fred för att nästa år ha den som huvudrätt. Det gäller både rådjur och harar. Ibland har jag en känsla att även elefanterna varit här.

  Så nu startar jag dagen i parken.


  Hett

  .....nu ska man egentligen tillbringa sina dagar längst ute i havsbandet. I stället sätter trädgårdsmästaren igång med att såga ner en mycket gammal och stor syrenhäck för att ge den nytt liv. Tror att jag tappade tio kilo under det jobbet i hettan. Åt lunch med vit linneduk, ljus på bordet och blommor i vas. Det var fantastiskt. Tack för det J.

   Innan jag återvände till civilisationen kastade jag mig i sjön...trots det så var det svårt att hålla sig vaken i bilen......min AC funkar inte längre.

  Rådjuren har ätit av de nyplanterade Westerland-rosorna. Får väl lägga ett nät över hela parken.

  Man vill inte vara den man är
  utan den man inbillar sig att man är
  (Tror att det var den store tänkaren Lasse Berghagen som sa det......med gapande mun och blinkande öga)

  En historia

  Jag hörde en historia 

  om en man som var på driv 

  Han visste inte längre
  vad han ville med sitt liv
  Och han kom till ett vägskäl
  och han stannade där
  och han tvekade länge
  Han sa: Vem vet vart vägarna bär
  Då kom där en kvinna
  på väg in mot stan
  Hon hade trasiga kläder
  och i handen höll hon ett barn

  Och dom gjorde sällskap
  och dom gick hela dan
  Dom gick hela natten
  men aldrig nådde dom stan
  Dom kom till en trädgård
  som växte vild och stor
  och under träden låg ett hus
  Han sa: Här är det ingen som bor
  Dom hade gått flera mil
  men här tog vägen slut
  Och dom stannade där
  för att vila ut

  Och dom blev kvar där
  som om dom kommit hem till sist
  Och dom älskade sitt hus
  och dom älskade sin trädgård
  och dom älskade varandra
  och hon födde flera barn
  och dom höll fred som kvinna och man
  Och det sägs
  att dom bor kvar där än

  Lundell 1988


   


  Svalorna

  Idag följde hussvalorna mig hela dagen. När jag klippte gräset tog de för sig av de nattflyn som fick ett hastigt uppvaknande i gräset när trädgårdsmästaren kom med stora klipparen. På lunchen hade de flyguppvisning. När jag tog färjan hem fortsatte de sin flyguppvisning över sundet och över färjan.
  Tror att jag ska ansöka om att få bli en svala i nästa liv....eller en högt svävande havsörn...eller en falk.

  Tomatplantorna växer så fort att jag inte hinner med att binda upp dem.
  Har även stöttat Kransveronikan och Rosenflockeln idag.

  Sinead O´Connor i stereon på väg hem.....så oerhört bra! Nu ska det vilas i helgen.


  RSS 2.0
  Related Posts with Thumbnails